maja 08, 2016

PRZEPIS NA BEZGLUTENOWE PLACUSZKI Z MĄKĄ KOKOSOWĄ I BANANAMI

Mój organizm toleruje gluten, przynajmniej nie zauważyłam żeby było inaczej. Zdaję sobie jednak sprawę, że wiele osób ma problem z tym składnikiem, dlatego dziś pokażę Wam prosty przepis na pyszne placuszki z dodatkiem mąki kokosowej.

Składniki:
- 2 bardzo dojrzałe banany
- 3 jajka
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie:
Banany rozgnieść i wymieszać z jajkami (ja zrobiłam to w blenderze, ale można też za pomocą np. widelca). Dodać pozostałe składniki i odstawić na 5 minut. Uformować małe placki i smażyć na małym ogniu. 
Jak widzicie jest to banalnie proste, a wartość energetyczna jednego średniego naleśnika to 105 kcal. 

Mąka kokosowa pochodzi ze sklepu Olejowy Raj

9 komentarzy:

  1. Nie próbowałam nigdy. Aż mnie zachęciłaś. Jutro robię! :D <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Prezentują się przepysznie :) Nie miałam jeszcze styczności z mąką kokosową. Obym kiedyś miała przyjemność jej używania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj zjadłabym! Ale o tej porze to mogę sobie tylko popatrzeć :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglądają przepysznie :)

    Kochana poklikasz w linki w najnowszym poście ? Dzięki ;*

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam,właśnie jem drugie śniadanie i żaluję ze nie zajrzalam tu 10 minnut temu,no cóż, jutro spróbuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  6. nie powiem, ale wyglądają mega apetycznie ;)
    PorcelainDesire

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)
Koniecznie poinformuj mnie jeśli zaobserwujesz mojego bloga :-)