Mój organizm toleruje gluten, przynajmniej nie zauważyłam żeby było inaczej. Zdaję sobie jednak sprawę, że wiele osób ma problem z tym składnikiem, dlatego dziś pokażę Wam prosty przepis na pyszne placuszki z dodatkiem mąki kokosowej.
Składniki:
- 2 bardzo dojrzałe banany
- 3 jajka
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Banany rozgnieść i wymieszać z jajkami (ja zrobiłam to w blenderze, ale można też za pomocą np. widelca). Dodać pozostałe składniki i odstawić na 5 minut. Uformować małe placki i smażyć na małym ogniu.
Jak widzicie jest to banalnie proste, a wartość energetyczna jednego średniego naleśnika to 105 kcal.
Mąka kokosowa pochodzi ze sklepu Olejowy Raj.
Nie próbowałam nigdy. Aż mnie zachęciłaś. Jutro robię! :D <3
OdpowiedzUsuńPrezentują się przepysznie :) Nie miałam jeszcze styczności z mąką kokosową. Obym kiedyś miała przyjemność jej używania :)
OdpowiedzUsuńOj zjadłabym! Ale o tej porze to mogę sobie tylko popatrzeć :)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ochoty :)
OdpowiedzUsuńwyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuńKochana poklikasz w linki w najnowszym poście ? Dzięki ;*
omomomomonm zjadłabym :3
OdpowiedzUsuńmniam,właśnie jem drugie śniadanie i żaluję ze nie zajrzalam tu 10 minnut temu,no cóż, jutro spróbuję Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńmmm, zjadłabym ;)
OdpowiedzUsuńnie powiem, ale wyglądają mega apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńPorcelainDesire